Horgászrend kiegészítés

Az alábbiak betartása minden tavak partján tartózkodó személy részére kötelező érvényűek és kérjük ezek betartását!

A legutóbbi ülésén az Egyesület vezetősége az alábbi döntéseket hozta, melyek a hatályos Horgászrend kiegészítéséül szolgálnak.

A határozatok az alábbiak:

1. Az Elnökség dönt, hogy a halak védelme érdekében a pontymatrac vagy bölcső használatát fokozottan ellenőrzés alá vonja. Minden horgász a horgászatot csak megfelelő halvédelmi eszközzel kezdheti meg. Ennek ellenőrzése a halőrök feladata. Megfelelő eszköz hiányában jegyzőkönyvet állít ki és a taggal szembeni második jegyzőkönyvezett figyelmeztetés fegyelmi eljárást von maga után. Pártoló jegyet váltó horgász esetében a második figyelmeztetés esetén az Elnökség a szabálytalankodó horgászt a tavakról 3 hónapra kitilthatja. A Halőrházba rendszeresített matracok, saját matraccal nem rendelkező horgászok részére kiadhatóak, ennek kaucióját az Elnökség 5.000 Ft-ban határozza meg.

2. Az Elnökség dönt, hogy a Szödönyi tó partján lévő úton történő közlekedésre külön szabályozást vezet be (mely a jelenleg hatályos Horgászrendben megfogalmazott gépkocsi használati szabályokat kiegészíti). A Halőrház mellett található sorompó lakattal történő zárása minden kulccsal rendelkező személy részére kötelező a be- és kihajtást követően, az aktuális nyitva tartási időn túl (amikor a halőr már nincs szolgálatvan), ennek két alkalommal történő elmulasztása figyelmeztetést von maga után (a második figyelmeztetés ezesetben is fegyelmi eljárást von maga után). Engedély nélküli behajtás vagy nem megfelelő közlekedés (túlságosan gyorsan, nem elég körültekintően történő autózás) esetén a szabályt megszegő tag esetében a második figyelmeztetést követően fegyelmi eljárás indul, melynek szankcionálása nem lehet kevesebb a 3 hónap eltiltásnál. Vendég horgászok esetén a horgászat azonnali megszakításának alkalmazása kötelező a Halőr részéről. A Szödönyi tó partján magántulajdonú ingatlannal rendelkező tagok a hozzájuk érkező vendégekért az úthasználat szempontjából tagi felelősséggel bírnak. A magán telkeken tartandó, nagyobb gépkocsiforgalmat eredményező eseményeket a telek tulajdonosoknak a Halőrházban legalább 1 héttel korábban bejelenteni kötelező. A tavak partján belüli és/vagy ittas állapotban történő autózás egyáltalán nem megengedett, az azonnali fegyelmi eljárást (eltiltással) von maga után.

A fentiek betartása minden tavak partján tartózkodó személy részére kötelező érvényűek és kérjük ezek betartását!

A fenti szabályok 2023.05.15-től lépnek hatályba.

February 4, 2024

Támogatás

Adód 1%-ával támogathatod a BCM Kovácshida Horgászegyesületet.
Minden felajánlást köszönünk!
Adószám: 19944544-1-02